вівторок, 18 квітня 2023 р.

Сертифікат Webmoney

Всім відомий факт, що платіжною системою Webmoney використовується багаторівневий захист своїх користувачів з використанням різних технологій. Сертифікат Webmoney є однією із складових безпеки. Сертифікат вбудовується у браузер після реєстрації в Webmoney.

Під сертифікатом розуміють спеціальний файл із вмістом усередині вашого електронного підпису. Призначенням цього підпису є можливість доступу до WMID та можливість авторизації через Webmoney.

Кожному можна перевірити наявність сертифіката Webmoney, він повинен бути у сховищі вашого браузера. Ви повинні перейти до відповідного розділу, який знаходиться в налаштуваннях браузера.


Перевірка наявності сертифіката Webmoney

Наприклад, у браузері Mazilla, шлях до сертифікатів такий: Інструмент>Налаштування>Додатково>Шифрування>Перегляд сертифікатів:

Щоб забезпечити більш високий рівень безпеки та мати можливість перенести такий сертифікат, вам потрібно зберегти його окремим файлом. Однією з причин необхідності збереження сертифіката є переустановка операційної системи, щоб потім помістити його в сховище перевстановленого браузера.

Відкривши вікно, як на зображенні вище, потрібно вибрати потрібний для експорту сертифікат, далі виділяйте його, натискаючи лівою клавішею миші. З'являється кнопка "Експорт". Натискаючи цю кнопку, має відкриватися наступне віконце:

Проставляємо «Галочку» біля «Так експорт. закритий ключ», тиснемо «Далі». Далі потрібно вибирати формат сертифіката: Зберігаємо його в аналогічному скріншоті форматі. Встановлюючи до файлу сертифіката пароль обов'язково запам'ятавши його, а краще записавши.

Процес експорту файлу сертифіката ідентичний практично для всіх браузерів, тому проблем із використанням певної платформи у вас виникнути не повинно. Збережений файл можна інсталювати в інший браузер за допомогою процесу імпорту.

Для імпорту сертифіката Webmoney, відкрийте його просто (подвійним натисканням лівої клавіші мишки), керуючись інструкціями. В установці використовується форма введення пароля, де потрібно вказувати значення, вигадане вами при експорті. Це вікно з формою пароля містить 2 чек - боксу, їх залишайте порожніми.

Насамкінець зазначу, що файли сертифікатів слід ретельно захищати. Наприклад, пам'ять вашого комп'ютера, комп'ютерів інтернет – кафе, зовсім безпечне місце їх зберігання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Платіжна система Okpay